İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

29 Mayıs 2018 Salı

Binboğa Kooperatif Balları




Herkese merhaba,

Sevgili Şafak ve Fatma 'nın 23 Nisan Çocuk Bayramı için düzenlediği Anne - Çocuk Blogger Etkinliği #23nisanbloggerannecocuksenligi etkinliğinde Binboğa Kooperatif Balları da çok sevdiğimiz ürünleri ile bizlerleydi.

Firmadan biraz bahsetmek gerekirse, 1973 yılında arıcı ailelerin oluşturdukları bir S.S. 745 sayılı Kozan Bal Satış Kooperatifinin marka ismi.  1400’e yakın ortak yapısı ile oluşan kooperatif Binboğa Bal markası adı altında satış yapıyor.


Binboğa Bal Çeşitleri

Merkezi Adana Kozan’da olan kooperatif  Helal Gıda, TSE, ISO9001 ve ISO22000 sertifakalarına sahip. Adana Kozan ‘daki tesis yılda paketleme kapastesiyle, alanında Türkiye’nin en köklü tesisi.

Ürünlerine gelince, Çiçek balı, Çam balı ve Keven&kekik balı



Binboğa Çiçek Balı

Çiçek balı, ben de olmak üzere bir çok kişinin ilk tercih ettiği bal çeşididir. Bunun en önemli nedeni de tadıdır. Binboğa balları Çiçek Balı için İç Anadolu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde ki yüksek yayla ve meraları tercih ediyorlar.


Binboğa Çam Balı

Çam Balı solunum yollarına çok faydalı olmakla birlikte çiçek balına göre daha sert bir tada sahiptir benim için. Bingboğa Bal çam balı Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen Kızılçam, Karaçam Halep Çamı ve Göknar Agacından Temmuz ve Eylül ayları arasında üretiliyor.


Binboğa Keven ve Kekik Balı

Keven bitkisi ülkemizde Kayseri, Sivas Erzurum, Elazığ Bingöl, Muş gibi 1500 rakım ve üzeri taşlık ve kayalık yamaçlarda yetişen bir bitki. Bu bitkiyle bal üreten arılardan alınan Keven Balının yüksek ölçüde antioksidan özelliği olduğu söyleniyor. Ayrıca yüksek enerji verdiği ve kan yapıcı özelliği de mevcut.

Ben en çok çiçek balını seviyorum. Siz denediniz mi bu markayı? En sevdiğiniz hangisi oldu?

3 yorum:

  1. Ben de bir etkinlik sayesinde denemiştim ve Keven&Kekik balına bayılmıştım. Afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  2. Ben beğenerek tüketiyorum. Keven&Kekik favorim ama diğer türlerde güzel
    Sevgiler

    YanıtlaSil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13