İzleyiciler

Adsense 3

Instagram

14 Eylül 2017 Perşembe

İtalya Kozmetik Alışverişi

İtalya Kozmetik Alışverişi
Herkese merhaba :) Uzun zamandır bir çoğunuzu beklediği İtalya Kozmetik Alışverişi yazımı sonunda yayınlıyorum. Yaz dönemine denk geldiği için Instagramda çok soruldu bana acil olanlara dm den yanıt yazdım ama buradaki gibi detaylı olmuyor ne yazık ki. O zaman sizi yazıya alalım efendim :)





İtalya Kozmetik Alışverişi - Kiko

Ben İtalya'da Roma'ya gittim ve başka bir şehir değiştirmedim. Etraftaki avm ve outlet bölgelerine gitmesem de şehir içindeki bir çok noktaya kaldığım süre içerisinde bir kaç kere uğradım. En çok gördüğünüz kozmetik mağazalarından biri de Kiko. Zaten Kiko Türkiye'ye gelmeden önce İtalya alışverişleri sırasında sıkça ismi geçiyordu sosyal medyada da.

İtalya Kozmetik Alışverişi - Kiko

Roma'ya ayak basar basmaz ilk aldığım ürünler Kiko göz kalemi oldu ve bu tamamen ihtiyaç dahilindeydi. Bir de bu kabuki fırçayı görünce hemen aldım o sırada da ben Türkiye'de koleksiyona henüz bakamamıştım. Orada denk geldim diyebilirim. Fırça çok başarılı iyi ki almışım.

İtalya Kozmetik Alışverişi - Smashbox

Şu an karışık gidiyoruz çünkü bu Smashbox palet ise en son aldığım ürün. Havaalanında Duty Free den kaptım bu güzelliği. Türkiye'ye göre fiyatı uygundu.

İtalya Kozmetik Alışverişi

Bu seri de çok güzel renkler var ama ben bu paleti seçtim. İnanın karar vermek çok zor oldu. Metalik olması beni ikna etti diyebilirim.

İtalya Kozmetik Alışverişi - Lush

Türkiye'de satılırken kıymeti bilinmeyen bir marka da Lush :) Çok sevilen lip scrub larından hemen kaptım. Lush mağazası Via Del Corso'nun arkada arada sokaklarının birinde. Tesadüfen önünden geçtim de farkettim yoksa öyle çok denk gelinecek bir yerde değil bana göre. Mağaza minik ama çok sıcak çalışanları var. Çok ilgili bir şekilde size yardımcı oluyorlar. Çok sevdim orayı.

İtalya Kozmetik Alışverişi


İtalya Kozmetik Alışverişi - Wycon

İtalya'da yerel kozmetik markası Wycon diye bir marka var bu aslında gerçekten yerel bir marka çünkü duyduğum kadarıyla daha doğrusu orada çalışanın söylediği kadarıyla başka ülkede mağazaları yokmuş. Yine belki bizde satıldığı gibi el altından geliyordur başka yerlere ama kendi mağazaları sadece İtalya'da varmış. Çok renkli bir mağaza ben hem Via Del Corso'da hem de Termini Tren İstasyonunda buldum bu mağazayı. Yine göz kalemi ve bir highlighter palet kaptım. Palet müthiş saklıyorum kendime şu an size göstermeyeceğim renkleri :)

Wycon


İtalya Kozmetik Alışverişi -OVS

Evet evet doğru görüyorsunuz. Türkiye'de satışa sunulacak diye bekliyoruz bu arada hala inş gelir. Karşınızda Makeup Revolution, I heart Makeup :) OVS diye bir mağaza var ben orada kıyafet de aldım annemlere. Bu mağazada kozmetik reyonu kocaman. Essence vs bir sürü marka var. Bizdeki Boyner gibi düşünün mağaza kapsamını. Bu güzel marka için de duvar standı değil de bir orta stand ayarlamışlar. İki kere gittim ilkinde hiç bir şey kalmamıştı. Bir kaç gün sonra bir daha girdim aman allahım stokları yenilemişler ben tabi koşarak çıktım sonra mağazadan aldım alacağımı yoksa standı eve götürebilirim :)
Ovs de yine bir kaç yerde var. Ben bir tek Via Del Corso'ya yakın olana gittim ve bu alışverişi yaptım. 
İtalya Kozmetik Alışverişi


Bu caddeden bahsediyorum hep çünkü Roma'nın alışveriş caddesi Via Del Corso. Buradan İspanyol Merdivenleri de çok yakın. Başka meydanlar da gidilebilir uzaklıkta. Biz genelde hep yürüyerek gezdik bir de bebek arabasıyla yani düşünün. Via Del Corso'da kocaman bir Zara var bir köşe noktada Zara'yı solunuza alarak Via Del Corso'dan soldaki caddeye yani Via Del Tritone' a dönüp bu caddeyi takip edin sağ tarafta ileride OVS :)

İtalya Kozmetik Alışverişi - Upim

Termini dediğim yer de bir tren garı ama metro da var. Yani tam bir hareket lokasyonu Roma için. Gelenler gidenler kalabalık bir yer. Ayrı bir gezi yazısı planlıyorum ama kime sorsanız Termini'yi size gösterir ki siz de buradan geçersiniz bence yollar icabı :) Termini'nin arka tarafında az bir şey yürüdüğünüzde sanırım iki paralel cadde sonra Via Carlo Alberto da Upim diye bir mağaza var yine Boyner, Ykm tarzı bir yer. Ovs den daha da geniş bir kozmetik standı var ama aynı markalar yok aynı da farklı da mevcut. Wet n Wild ve Essence seçimlerim arasında oldu. Aslında çok bakılacak şey vardı ama yok yeter dedim.

Upim


İtalya Kozmetik Alışverişi - Sephora

Gelelim Sephora alışverişine :) Her ne kadar Sephora ülkemizde bolca olsa da malesef marka bazında satılan ürünler aynı değil. Yurt dışında çok daha fazla marka ve çeşit mevcut. Gittiğim ülkelerde ilk bulduğum mağaza da Sephora olur her zaman :) Hala Paris Champs-Elysees Sephora'nın hangar gibi olması ürün çeşitliliği dün gibi gözümün önünde :) O yüzden Roma'da baktığım üç Sephora mağazası da beni büyüklük açısından tatmin etmedi Yine kararsız kaldığım yerlerden biri çünkü almak istediğim o kadar çok şey vardı ki kendime limit koydum o limiti doldurdum. Mesela Marc Jacob highligter son anda vazgeçtiğim bir ürün. Hourglass reyonundan ayrılamadım. Daha anlatmak istemiyorum :)

Her zamanki gibi klasik Too Faced Heart allıkların yeni çıkan rengini kaptım. Becca Minik set e karşı koyamadım. Benefit Galifornia allığın da büyük boy ve küçüğü arasında gittim. Sonra ben o büyük boydaki desene kıyıp kullanamam bir kenarda durmasın diye küçük boyunu aldım. Kat Von D tattoo liner ise tek kelime ile ENNNNFESSSSSSSSSSSSSSSSSSS :)

Fiyatları toparladığım kadarıyla aşağıda size yazıyorum :)
Kiko Mini Divas Kabuki Fırça 6,95 €
Kiko Lasting Precious Göz Kalemi 6,95 €

Lush Lip Scrub 8,5 €

Wycon Long Lasting Eyeliner 5,5 €
Wycon Highligter Palet 18,9 €

I Heart Allık 5,99 €
Revolution Allık Paleti 8,99 €
Revolution Far Paleti 13,99 €

Essence Minik Refiller 1,89 €
Essence Kalem Far 3,59 €
Wet n Wild Palet 7,29 €

Becca Set 19 €
Too Faced Allık 31 €
KVD Tattoo Liner 19,90 €
Benefit Galifornia Allık 17,5 €

Görüldüğü üzere tahmin ettiğiniz gibi en pahalı fiyatlar markalardan dolayı Sephora'da. Bir kaç uygun fiyatlı ürün almıştım ama onları eklememişim. Kullandıkça paylaşırım :)

4 yorum:

  1. güle güle kullan canım benimde seneye inşallah bir yurtdışı deneyimim olacak bunlar güzel oldu fikir ediniyorum sayende :)

    YanıtlaSil
  2. hepsi çok güzel,iyi günlerde kullan cnm :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir alışveriş olmuş güle güle kullan 😊

    YanıtlaSil

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13